Kenapa BKSS 3.0 Bujang Dan Keluarga Belum Dibayar?1. BKSS 3.0: RM500 UNTUK BUJANG BERUMUR 21 TAHUN KE ATAS Kerajaan Sarawak akan memberi bayaran tunai secra sekali sebanyak RM500 kepada individu bujang berumur 21 tahun ke atas yang berpendapatan di bawah RM2,000 sebulan.

Perkara tersebut diumumkan oleh Ketua Menteri Datuk Patinggi Abang Zohari Tun Abang Haji Openg pada sidang media Bantuan Khas Sarawakku Sayang (BKSS) 3.0 hari ini.

Sementara itu, pada sidang media yang sama, beliau turut mengumumkan bantuan pembayaran secara tunai sebanyak RM1,500 kepada anggaran 30,000 Ketua Isi Rumah yang layak tetapi tidak tersenarai di bawah BKSS 1.0.

Sehubungan ini, Kerajaan Sarawak telah membuka peluang bagi Ketua Isi Rumah yang layak untuk membuat rayuan secara atas talian atau melalui Pejabat Daerah yang berhampiran mulai 18 April sehingga 28 April 2020.

Semakkan di laman web sarawak.gov.my mendapati ayat ini :

Pihak kami masih dalam proses mengemaskini data-data rayuan. Keputusan rayuan akan dimaklumkan setelah pengemaskinian selesai.

diharapkan kita sama-sama bersabar menunggu keputusan. Pihak kami akan updated status terkini rayuan dan pembayaran. boleh baca juga link di bawah.
Sumber: Rumah Panjai

1 view0 comments

Recent Posts

See All